Egy overál története

Egy overál története

Komolyan az idejét sem tudom, mióta vadászok egy overálra. Nem tudnám megmondani, hogy különleges-e, vagy csak nekem az. Mesélek a cégről kicsit, így talán ti is megkedvelitek. Igaz, kapni már alig lehet a ruháikat. Sok infóm nincs, de igyekszem a több kép mellé, betenni némi szöveget is.

Első amit találtam, a Helios Desing Labs oladala, de elég szűkszavúan fogalmaz. Lényegében, hogy büszke arra, hogy 1998 és 2000 között, ők csinálták a marketinget. Lényegében az egész arculatot. A logótól a marketingen át, egészen a csomagolásig. Annyit írt hozzá, hogy emlékszik 1996-tól 2005-ig élt a márka.

Következő találatom már nem létezik, csak emlékeztem, hogy én lemenetem könyvjelzőbe valamikor nagyon régen. Szerencsére meg is találtam. Apró probléma, hogy a domain már nem él. Internet Wayback segítségemre volt. Az Rosie oldala azért volt fontos, mert ott szerepeltek a ruhatervezők nevei. Hárman voltak: Jen Lindup, Scott Ciniello, Romana Knezevic, a céget Torontóban Kanadában alapították. A ruhák javarészt egyediek voltak, a rave vonalat képviselték, s Twill Lycra anyagból készültek. Az oldal több információt nem adott, sajnos. Leginkább azért, mert ő sem talált mást 2013-ban…

Ez után rákerestem a tervezőkre. A csajok nem sokat segítettek, szinte semmit nem találtam róluk.

Romana Knezevic… Szó szerint semmi infót nem találtam, sem abból az időből, sem később. Nem tudom mi történt vele. Semmi életrajzi adatot nem találtam.

Jen Lindup-ről már van egy kis infó. Ő tovább ment a GB (itt termékfejlesztési igazgató? volt) utódjába az OK47-be. Mint titkár találtam meg.

Annál többet találtam Scott Ciniello-ról. Az valószínű, hogy 1985-ben született. Nekem úgy jött le, hogy ő a fő tervező, az agy, az arc. Egészen érdekes gondolkodása van, valahol a fastfashion és a fenttartható között van. Egy galériában is csinált már ruhaboltot, ahol a gondosan elhelyezett ruhák összhangban voltak a művészettel. Egészen elszállt figura. 2012-ben 27 évesen nyilatkozta, hogy benne akar lenni a töri könyvekben. (Sajnos, eddig nem sikerült,)

Ennyit találtam róluk, igazából mintha 2010-es évek környékén teljesen eltűntek volna. Semmi információ nincs. Pont ebben az időszakban indult az én rajongásom is. Nem tudom mikor és hol találtam meg az első Streetfighter overált, de azonnal bele szerettem. Azt tudom akkor sem modellen volt. Egyetlen képről tudok mikor modellen van. Szóval, ez kb. 2010 előtt volt, mert a mentett képek akkoriak. Akkor volt egy eladó darab, azóta semmi. Hihetetlen, hogy 13 éven át nem került fel a netre egy Geek Boutique overál sem. Most van lehetőségem, ha szerencse is velem van, szerezni egyet. De jöjjenek a képek.

Hagyj üzenetet nekem