Szia, Mira vagyok.

Szia, Mira vagyok.

Az elmúlt másfél hónapban sokat gondolkodtam, olvastam és tapasztaltam. Igyekeztem minél inkább Mira lenni. Kezdetekben ugyanúgy, mint az elején. Este, övé volt az álmom. Mivel már van “mellem” – mégha nem is valódi, már ezt is érzem. Szeretem így a testem. Szépnek érzem magam. Leginkább magamnak. Mintha végre az ami a fejemben él kép kifelé is kezdene hasonlítani rá.

Persze, tudom, hogy ez egy életen át tartó utazás kezdete. Most még kb. úgy nézek ki mint Shakespeare Kapitány. Sminkelni sem tudok, bár már van készletem. Ruhám nagyjából semmi. Ami van, az is overál, amit majd csak akkor lehet viselni, ha már a csípőm el kezd változni. Van még mit vennem. Egy árva sminktükröm sincs, ami nagyon kéne. Ez volt a panaszkodós rész, most kicsit arról, mit olvastam, s mit várok.

Szerintem minden trasz nőnek az az álma, hogy egy év alatt átalakuljon. Az igazság persze az, hogy a látványos változáshoz szinte mindig 1,5-3 év kell. Ritka a kivétel. Amit észre vettem, s sokan írna, minél előbb kezdi valaki annál látványosabb. Mivel már nem leszek húsz éves, ezt már lecsúsztam. Így sincs veszve minden, de innem már igazából több múlik a genetikán, mint a ösztrogén mennyiségén. Harmincnyolc évesen már kifejlödött minden csontom. Ez már kis eséllyel fog változni. Érdekesség, hogy férfiként nehezen lehet nőiesen menni. Maga a csípő kicsit más szögben áll (20 fokkal), s a súlypont is lejjebb van. Ezek miatt tűnik könnyedebnek a nők. Sokminden változik a hotmon terápía alatt, itt lehet olvasni

Két helyet szeretnék kiemelni, ami sokat segít, s erőt ad, hogy van remény. Egyik legjobb hely, ahol látható, nem mindnki lesz hihető (pass-os) nő, de androgen igen (nem lehet eldönteni nő vagy férfi. Reddit egy subját szeretném mutatni a Transition timelines, itt megosztják mennyit haladtam, ami nagyon jó, hogy vannak testről is képek, látni hogyan változik. A másik egy megyar Facebook csoport, annyi hogy ez magyar, lehet kérdeni, segítséget kérni. Igazán a TRANSZ ZÓNA (transznemű)-nak akkor van értelme, ha már el tusz indulni az úton, megvan az anyagi fedezet, az elhatározás és valamennyire már nemed szerint élsz. Akkor viszont nagyon sokat segíthet.

Pár dolog ami így figyelve a közösséget feltűnt. Egyik, hogy ez a halott név nekem nagyon morbid, több okból sem értem miért baj, ha ez van. (Egyszerűen, csak nem kell figyelni rá.) Országunkban persze megértem, én is rájöttem, hogy negéz lesz Igorról Mirára váltás. Itt a szociális médiára gondolok leginkább. Lezárok minden, s folytatom ugyanazt? Vag új kell. Az biztos, hogy a blog, és a twitter megmarad, ahogy volt.
Érdekes, hogy míg a magyar csoportban azt vettem észre, hogy több a nőből férfi (FtM), mint a férfiből nő (MtF), addig ez a reditten fordítva van. Ó, meglepő, de a trasz emberek nagyrésze macskás, tart otthon egy vagy több macskát. Bevallom, ennek nem értem okát (én is macskás vagyok, amúgy…).

Már csak egy dolg marad… Az új nevem: Mentusz Mirabella.

Hagyj üzenetet nekem