A kennel

A kennel

Mikor már tudtam, hogy milyen kutyát szeretnék, akkor jött az egyik legnehezebb kérdés. Nem, nem a menhely, kontra kennel. Tudtam, hogy kennelt szeretnék. Ennek oka, hogy első kutyaként szeretném ha teljes életet élne, s a kezdetektől nevelhetném. A kérdés, hogy melyik kennel. Magyarországon számos Aussie kennel van. Mindegyikről írok pár szót, de az már most elmondom, hogy ha 180.000 forint alatt tudsz venni akkor kockáztatod a kutya teljes életét. Ez az alap ár. Általában a fekete trikolor kerül 18o-200 ezerbe, a merle 220-250, míg a vörös és a vörös merle lehet akár 300 ezer is. Ez persze az ivartalanított hobbi kutyákra igaz. Azt nem vettem észre, hogy a csajok drágábbak lennének, de előfordulhat. Lehet most néhány kenneltulajdonos rosszallóan néz rám, de ha ezt az elején tudom sok apróságtól megkímélem magam. Igazából, azt sem értem miért nem lehet ezt a weboldalra leírni. Mi a titok ebben?
Most akkor a kennelek. Nem mindet mutatom be, de amit igen, ott hozom a pro/kontra részt. Ezek viszont csak személyes tapasztalatok. Csak egy kennellel találkoztam. Ezt máshogy is lehet csinálni, de nekem a párosítás volt a fontos, illetve hogy a tenyésztő tudja mit akar. Azaz választottam, majd tali. Ha nem lett volna jó, akkor tovább lépek.

Eredeti tervem az volt, hogy írok a kennelekről. De hogyan is írhattam volna, ha nem ismerem őket. Csak egyről írok. Mert a választottam a Tanmark’s kennel lett. Mint fent említettem, a párosítás volt nekem a legfontosabb. Másfelől bevallom, elég jó híre van Esztiéknek. Viszont még ezek sem győztek meg. Nekem ennél több kellet. Igen, én olvastam. Sokat. Cesar Millan is, ha az ember elfogadja, hogy az Amerika, itt Magyarország van, akkor jó. Nem mindent vártam a tenyésztőtől amit írt, de az igen tudja mit csinál. Így lett a legfontosabb kérdésem: Mért pont ez a párosítás? Tudtam, ha a válasz: mert szépek, vagy mert aranyosak, ilyesmi akkor hagyom is. Nos, Eszti kb 5 percig magyarázta nekem, aminél bevallom a felénél elvesztettem a fonalat. Nem vagyok tenyésztő, no. Mesélte, hogy a szukái két három ellés után nyugdíjba vonulnak, ami nekem nagyon szimpatikus hozzáállás. A másik amit megtettem, hogy vittem magammal olyan embereket, akik jó emberismerők. Innen is nagy köszönet Apukámnak, s Jocinak a testőrömnek. Ezt azért tettem, ha én el is olvadok, ami meg is történt. Hideg fejjel ők még le tudjanak állítani. Szerencsére ők sem láttak semmi rosszat, így a választásom végleges lett.

Ami fontos mikor kennelt választasz:

  1. Kedveld a tenyésztőt, még sok évig jóba lesztek.
  2. Tudja mit akar a tenyésztéssel.
  3. Tiszta, rendezett legyen a portája.
  4. Gondoskodjon az öreg, és visszaadott kutyákról.
  5. Nyugodt, szófogadó kutyái legyenek.

Tanmak's? Australian Shepherd Kennel

Hagyj üzenetet nekem