A fajta

A fajta

Most nem fogok nagyon kitérni a fajtákra, de elég sokat megemlítek. Tudni kell, hogy több mint 300 kutyafajta létezik. Őket 10 csoportra osztják:
10. az agrak. Bevallom nem maratonra készülök, s nem is nagyon tetszik ahogyan kinéznek. Persze ettől még szép kutyák.
9. a társasági kutyák. Itt aztán van minden. Azért egy Moposzt ki ne fogadna el. Viszont én nem mutogatni akarom.
8. a retriver, vízi vadászkutyák. Nem, nekem nem tetszenek. Pedig egy labrador szép kutya lehet.
7. a vizslák szetterek. Igen a magyar vizsla. Olyan kis törékeny. No, de én macska vadászt keresek, szeretem a macsekokat.
6. kopók, vérebek. Valahogy nálam nem. Valóban olyan aranyos, szomorú szeme van egy Beagle-nek. Csak engem nem hat meg. 101 kiskutya meg lehet sok lenne. o.O
5. spitzek, ősök. Ide tartozik fura mód a malamut, és a husky is. Meg az Akita Inu. Az ős kutyák már érdekesebbek, de kitártam őket. Ennek oka, hogy nem egészen tudtam elképzelni arra a feladatra őket amire szántam. Talán az Akita.
4. a tacskók. Komolyan tudni akarom, ki volt aki ezt elintézte nekik.
3. terrierek. Két terriert emelek csak ki. Mindkettőt számba vettem. Egyiket szó szerint is volt szerencsém. Az első, amelyik reális is volt a választásomra a Jack Russell. Szinte végig bent is volt. Végül azért nem mert erőteljesebb fajtát szerettem volna. A másik Amerikai staffordshire terrier. Egyik barátomnak volt. Kölyökként tudtam vele játszani, s tudom, ha jól nevelik egy csoda a kutya. Csak épp nem egy fotó alany. Mármint nem jönnek oda, hogy jaj de szép.
2 a… Sok. Nem is megyek bele. Talán egy másik begyezésnél igyekszem minden kutyáról kicsit írni amivel találkozunk majd. Azért zártam ki mert nagyok. Javarészt. Persze egy Shar pei. Ahh!
1 a juhászkutyák. Itt voltam igazán bajban. Juhászkutyák. Felsorolni is sok lenne mennyi megfogott. Csak kiemelem: Ausztrál juhászkutya, Border Collie, Muid, Puli, Pumi, Pembroke welsh corgi.

Szóval már tudtam, munkakutyám lesz. Ez a vonal volt ami nekem tetszett. Kinézetre is, s tulajdonságokra is. Igen, de melyik? Nem tudom már megmondani miért, de a végén csak a corgi, és a border collie maradt bent. Már írtam, hogy bár szívem csücske a corgi, túl kicsi. Meg fájó emlékek is kapcsolnak hozzá. Így maradt a border collie.

Már minden megvolt, vártam a kis ebet. Csakhogy az nem fogant meg. Kicsit csalódott voltam, de tovább nézegettem. Jobban beleásva magam a fajtákba. Egy találkozót is összehoztam. Akkor láttam azt a kutyát amit én szeretnék. Aussie. Mellette ott bolt a border collie. Kis agárnak tűnt. Azonnal elkezdtem kennelt keresni. Ez viszont a következő történet.

Slate

Hagyj üzenetet nekem