Az én Pandorám

Az én Pandorám

Mitológiát megkeverni vétek, én most mégis ezt fogom tenni. Amit viszont a görögök tettek – ha az több száz évbe is telt – egyszerűen zseniális. A többi monda világ, és vallás elbújhat mögöttük. Azt ahogy én képzelem el az isteneket teljesen más. Simán összehozom a görögöket, a germánokat és a kereszténységet, de az Artúr mondakörbe is beviszem a kínai sárkányokat. Persze próbálom megoldani, hogy a végén minden a helyére kerüljön. Viszont aki nem jártas egy kicsit minden nép mondavilágában, azt csak összezavarom. Szóval csak óvatosan. Itt nem lesz nagy mese, igazából csak Pandora-ról mesélek, s arról a lányról aki megkapta tőlem ezt a nevet itt a blogban.

Pandora nekem mindig is egy cseles, okos s rafinált nő volt. Bennem az él, hogy az anyja Lilith az éj és annak minden szörnyűségének uralkodója. Egy igazi démon, tudod az a csábító nem emberi szépség. Az apja Hádész az alvilág istene. Pandora viszont más mint a szülei. Megvan benne a fény. Kíváncsi, és vidám természet. Van neki egy sötét oldala is, amit nem nagyon ismernek. Ahogy anyja is, ő is képes parancsolni minden szörnynek és démonnak. Könnyen megöl bárkit. Mikor elő jön belőle a sötétség nem változik meg, csak a szeme kezd vörösen izzani. Pandora nem magas, pusztán 160 centi, hosszú sötét haja van. Szinte mindig feketében jár. Mikor valakinek sikerül elcsábítani, alkalmazkodik hozzá, akár a halandó párja élete végéig úgy ismerheti, hogy nincs rossz oldala. Persze a több ezer év rajta is látszik. Mikor elveszt szerelmét égtelen öldöklésbe kezd. Alapvetően Pandora inkább hasonlít egy modern boszorkányra, mint egy istenre. Szóval ha egy szépséges feketébe öltözött csaj, izzó tekintette közelít feléd gondold végig mit teszel.

Ehhez képest az én Pandora-m teljesen más. Mégsem tudom elképzelni, hogy másnak adjam eme nevet. Kicsit sem hasonlít rá. Ő vörös, vidám, segítőkész. Nem tudom mennyire lehet sötét oldala, de kinek nincs? Nagyon kedvelem, eddig kétszer találkoztunk, mégis ha visszaolvasol láthatod hatott az elképzelésemre. A személyisége jó részeit szinte egy az egyben megkapta. Sőt kinézetre is olyan, csak a haját nem hoztam át. Pandora nem lehet más csak fekete. Igazán nem tudom, mit meséljek róla. Alig ismerem, viszont ebben a kis időben egy nagyon jó fej csajt ismertem meg. Érdekelne hogyan adná elő az én Pandora-m. Főleg a sötét oldalát. Úgy érzem, tud igazán csábító lenni, s látható a szemében az izzó pokoli lángolás is!

Képet is róla hoztam, nem tudom ti látjátok-e benne azt amit én, de számomra akkor is Ő Pandora.

Az én Pandora-m

Hagyj üzenetet nekem