PIPA

PIPA

Mi, alulírott, a zenészek, színészek, rendezők, írók, és a producerek. Az a megélhetésünk, hogy a művészi alkotások hozunk létre, de mi is internet felhasználók vagyunk.
Azért írunk, hogy kifejezzük komoly aggályunkat a PROTECT IP törvénye (PIPA) és a Stop Online kalózkodás törvénye (SOPA) ellen.
Mi kreatív szakemberek, megtapasztaljuk szerzői jog megsértése személyesen. A kereskedelmi kalózkodás mélyen igazságtalan és a szivárogtatott kiadatlan filmek és zenék rendszeresen zavarja a lehető legjobb alkotást. Hálásak vagyunk az intézkedésekért, hogy megvédjék alkotásaink.
Mi, együtt vagyunk társadalom többi része, akik részesültek óriási, szabad és nyílt internetből. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy csatlakozzanak a rajongóink, és elérjük a közönséget. Használjuk social media szolgáltatásokat, mint a Facebook, a Twitter és a YouTube-on, tudunk közvetlenül beszélni több millió rajongóval, kapcsolatba lépnek velük oly módon, hogy az elképzelhetetlen lett volna néhány évvel ezelőtt.
Mi attól tartunk, hogy az széles új végrehajtási hatásköröket nyújtó SOPA és PIPA törvénnyel könnyen vissza lehet élni a jogszerű szolgáltatások ellen, mint azok, amelyektől függünk. Ezek a passzusok lehetővé tennék a teljes weboldalak blokkolását megfelelő eljárás nélkül, ami kárt okoz jogos felhasználóknak – a művészek és alkotók, mint mi, akik cenzúrázva lesznek végül.
Mi mélyen aggasztja, hogy PIPA és SOPA hatása a kalózkodás ellen elhanyagolható lesz, s lehetséges több károkat okozna a jogszerű internetes szolgáltatásoknak. Online kalózkodás káros, és foglalkozni kell vele, de ne cenzúrázza a kreativitás, ellehetetlenítse el az innovációt, illetve ne megakadályozza az új, törvényes digitális terjesztés módszereit.
Arra buzdítjuk a Kongresszust, hogy különös figyelemmel járjon el, és biztosítja, hogy a szabad és nyílt internet, amelyen oly sok művészt segített előremozdítani és terjeszteni munkájukat, ugyan az maradhasson.

Tiszteletel:
Aziz Ansari
Kevin Devine, Zenész
Barry Eisler, Író
Neil Gaiman, Író
Lloyd Kaufman, Filmkészítő
Zoë Keating, Zenész
The Lonely Island
Daniel Lorca, Zenész (Nada Surf)
Erin McKeown, Zenész
MGMT
Samantha Murphy, Zenész
OK Go
Amanda Palmer, Zenész (The Dresden Dolls)
Quiet Company
Trent Reznor
Levir Savage, Special Effects Artist (MythBusters)
Hank Shocklee, Zenei Producer (Public Enemy, The Bomb Squad)
Johnny Stimson, Zenész

Hagyj üzenetet nekem