Szemészet

Szemészet

Egyre több bejegyzéssel vagyok elmaradva, de igyekszem bepótólni. Ez most a szemészetes lesz!

Ezt írták nekem, a felét nem értettem amíg rá nem kerestem, szóval közben magyarázom. A vastag amit írtak, zárójelben a magyarázat.

Diagnózis:

H5220 – Astigmatismus

(Szemtengelyferdülés: Veleszületett elváltozás, olyan fénytörési hiba, ami legtöbbször a szem legkülső törőközege, a szaruhártya szabálytalansága miatt keletkezik. Az asztigmia önmagában nem okoz gyengénlátást, de társtünetként több gyengénlátást okozó kórformánál megtalálható.)

H5300 – Látáshiány okozta tompalátás

(Ez érthető: messzire nem látok jól.)

1989-ben jobb szeme sérült, a bal szem születés óta tompalátó.

(Kórelőzmény.)

V: 4 mou-2.0-0.5 cyl 90 fok = 1.0

3 mou-2.0-0.5 cyl 90 fok = 0.1


(Ezt nem nagyon értem, nem vagyok szemész. Kb. hogy honnan látom az irányokat. Mou métert jelent. Azokat a villás izéket. Meg hogy mennyire használom a szemem.)

compj vizsg

(Gondolom mikor kivilágitotta a szemem.)

F:ép

(Valami mégis ép ott bent!)

Dg. Strab paralyticus abducentis (Bénulásos kancsalság : bármely életkorban kialakulhat, a szemmozgató izmok valamelyikének működési zavara miatt jön létre, a kancsalsági szög változó. Kettőslátás kialakulásához vezet.), Amblyopia Is (Tompalátás a látásélesség csökkenését jelenti olyan esetben, amikor ennek strukturális, szervi oka sem a szemben, sem a látóidegben, illetve látópályában nem található. A gyermekkori egyoldali, szemüveggel nem korrigálható látásélesség csökkenésének ez a leggyakoribb oka. Hátránya legtöbbször csak az életkor előrehaladtával derül ki. Az egyszemű számos olyan foglalkozásra alkalmatlan, ahol a távolságok becslésének, a mélység-látásnak jelentősége van: – magasban végzett munka, – finom, aprólékos, illetve forgó gépeken történő tevékenység. Hazánkban hivatásos gépjárművezetői jogosítványt sem szerezhet a tompalátó. Számukra a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy a jó szem sérülésekor gyakorlatilag vakká válnak.), Myopia min gr. (Kisfokú rövidlátás, -6 D alatt romlást nem mutat.) cum (Szemüvegével, korrekcióval.) asthigmia (Szemtengelyferdülés.) myopia comp. ou.(Mindkét szem.)

Maschke: 35% véleményezhető

Hát ennyi lenne, most már elmondtam mi is a szemem baja. Izgalmas olvasmány. Jövőhéten meg I. fok rokkantositásban. Hajrá!

Egy kérdés: Vak legyek egyszer majd, vagy marad ez az állapot?

Hagyj üzenetet nekem