Megafont nekem!

Megafont nekem!

Ez kicsit brutál! A kormány már nem nagyon bír magával. Ezeket most hallotam…

1) A közalkalmazottaktól elveszik a 13. havi juttatás, de csak azoktól akinek több mint 150 ezer a bruttója. Magyarán: Aki 20 éve a pályán van annak igen, aki most jött ki a suliból annak nem. Így jön létre ama paradoxon (mi magyarok ilyet is tudunk), hogy a egy 20 évesnek több lesz a fizuja, mint egy 45 évesnek! Vicces.

2) A táppénz… Jövedelem füjjvényében lesz (ha jól emléxem) 70-60%, DE aki több mint 3 hónapot beteg – pl.: rák, ideg becsipődés, gerinc problémák, vagy esetleg baleset – annak már csak 50 azaz ÖTVEN százalék!!!! Nagyon hihetetlen.

3) A családi pótlék most a szupperbruttósitás miatt ugye két felé oszlik. De mi van ha egyedül neveli valaki a gyerekét. Akkor az lesz, hogy áttesik a 38% adó sávba. A végelszámolásnal, megjelenő családipótlék – ami kb. 12*30000 forint – miatt. Fizethet be vagy kb. 20-30 ezer forintot.

Már csak egyet nem értek, a mi kedves kis ellenzékünk, mért nem tesz semmi. Oké terv, de ha nem lesz kinek mondani, akkor nem lesz szavazó sem. Ki kéne állni és kimondani végre: KI AZ UTCÁRA!

Hagyj üzenetet nekem