Újabb elutasítások!

Elutasító levél (Posta)Próbálkoztam a Postán extico mint írtam, de aztán nem ment? A dokinő egyszerűen megmondta: ?Tér-, és mélységlátás nélkül nem dolgozhatsz balesetveszélyes munka helyen!?

(Íme mi is a tér-, és mélység látás: A térlátás, mélységlátás a binokuláris látás legmagasabb foka, harmadfokú binokuláris látásnak is nevezzük. A szem ezen funkciója bizonyos foglalkozásokhoz elengedhetetlen (pl. repülőgép-vezetés, magaslati foglalkozás stb.), a vizsgálatára mégis alig van lehetőség. Térlátással nem rendelkező (pl. félszemű egyén) egy idô (1 év) eltelte után még gépjárművezetésre (magán) is alkalmassá válik, mert a távolságokat a szemfenéki kép nagysága, a fények és az árnyékok eloszlása, a határvonalak perspektivikus lefutása, a színek változása alapján meg tudja ítélni. Nem lehetséges mélységlátás akkor, ha az egyik szem látásélessége 0,1 alá csökken, vagy ha nagyfokú anisometropia miatt a szemfenéki képek nagysága között jelentékeny a különbség (anisoconia). A mélységlátás, térlátás intaktságának foglalkozásválasztásánál lehet jelentősége. )

Köszöntem ennyi voltam? Kicsit összeomolva, de lassan folytatom tovább. Most majd egy szociális ápoló – gondozó extico képzést próbálok meg. Ami érdekes, hogy találtam egy ilyet is extico, bár erről mért nem szóltak nekem?

U.I.: A galériám és a hollóm hamarosan elkészül!

Hagyj üzenetet nekem