Hegylakó 5

Hegylakó 5

Hegylakó!Gondoltam mért ne hamár itt van DVD-n. S meglepő de nem bántam meg! A történet (Forrás: port.hu): A világ lassan a káoszba zuhan a Hegylakó céltalanul bolyong a romos városban és a boldogabb idokre emlékezik, amikor a szerelem még nem hagyta el. A reménytelen és magányos MacLeod egyetlen kapcsolata a Halhatatlanok kis társasága, a titokzatos barát Methos és a halandó Watcher Joe Dawson. E kis csapatnak egyetlen célja hogy megtalálják létük igazi eredetét, a ?forrást?, ahol minden kérdésükre választ kapnak.

VÉGÉT IS TARTALMAZZA! ( Elozetes (Angol) ytico )
Hát igen a közeledő apokalipszist látjuk? De mért csak Európában? Amcsiknál minden rendben, különös! Ja, meg az is, hogy Joe csak úgy lazán lelövi a legjobb haverját (persze tudja h nem hal meg). Ezek után együtt indulnak kideríteni mi is az a Forrás (ezt mi nem tudjuk meg!). Ekkor felbukkan a főgonosz aki inkább beleőrült a több ezer évbe (Methos mért nem?). A mozgása nagyon hasonlít a Matrix extico-os Smith ügynök mozgására, bár inkább a Kör extico-ben szereplő kis csaj mozgott így. Lényegében ezek után megindul a hajsza, s közben befigyel egy ismeretlen eredetű niga csávó, aki egy kőbe záródott asszem! Ahogy haladunk a végkifejlet felé egyre kevesebb a halhatatlan (most már halandók, hála a Forrásnak). A film poénja szerintem a pap aki halhatatlan, közben gyilkol, a végén még cserben is hagy (Giovanni)! Végül Methos ráébred hogy Duncan a kiválasztott, és lelép! Anna végül szintén kiválasztott lesz, bár o sem tudja miért. MacLeod aztán ugyan olyan Kör extico-ös mozgással földbe kényszeríti ellenfelét (Szó szerint). A fináléban egy kis összefoglaló után kiderül, mindez arra volt jó, hogy a szerelmeseknek gyereke lehessen! Viszont ha Methos is meghalt akkor emberünk is öregedni fog.

A szereplőkhöz igazából csak két dolgot fűznék. A Methost alakító Peter Wingfield extico sok helyen láthattátok már epizód szerepben, például: ?Férfi fán terem? extico , ?Medium? extico , ?Bűbályos boszorkák? extico , ?Smallville? extico , ?Andromeda? extico , ?Stargate SG-1? extico. Filmben pedig a Xmen 2 extico-ben. A másik Jim Byrnes extico aki Joe alakítja nagyon jó blues énekes! A zene jó lett bár már nem a Queen adta a hangot hanem egy másik metal banda. A zene üdítően jó volt a film B kategóriájához képest! Az operatori munka néha nagyon sötét volt, de mondjuk én napsütésben néztem. Rendezés jó volt, de nem a legjobb!

Mindent összevetve azért jó volt. Én adok rá 5-öt a 10-ből!

Hagyj üzenetet nekem